Een rat voor kerst

In plaats van kerstkaarten te versturen besloot Airquality Group vorig jaar om het budget dat ze hier normaal aan besteedden aan een goed doel te schenken. De keuze viel op Apopo, een non-profit organisatie die Afrikaanse reuzenhamsterratten traint om landmijnen en TBC op te sporen.

Doordat de ratten zo licht zijn, kunnen ze de mijnen detecteren zonder ze op te blazen en door hun extreme reukzin zijn ze in staat TBC op te sporen. Als sponsor adopteer je een HeroRat en je volgt je baby van bij de geboorte.

Op 31 december jl werden onze HeroRatten Proqitchen en Airquality geboren, samen met een broertje (Afrikaanse reuzenhamsterratten worden steeds met 2 of 3 geboren). Recent kregen we het bericht dat onze baby’s hun oogjes hebben geopend. Ze leven nog steeds met hun moeder samen en vertrouwen op haar voor melk en warmte. Maar ze zijn sterk genoeg om kennis te maken met hun trainer en aan de eerste stap van hun opleiding te beginnen, namelijk de socialisatieperiode. Hier leren ze om te gaan met mensen en onverwachte situaties. Binnen een week, na de socialisatieperiode, kan de echte training beginnen en zullen onze ratjes de nest van hun moeder verlaten. We volgen hen verder en wensen hen veel succes!

Interesse in Apopo en het trainen van ratten?

In het nieuw programma Copy beest zoekt Dieter Coppens dierentalent. In de eerste aflevering maken we kennis met het kooktalent van de ratten met de sprekende namen Bloem, Suiker en Zout. En dat kwam Dieter toelichten bij Van Gils & Gasten

Bij Villa Van Thilt was Apopo zelf te gast en vertelden Inge Weber en Lieve Blancquaert wat Apopo juist doet, en hoe.

Reacties zijn gesloten.