Nieuws van APOPO: Het carrièrepad van onze ratten

In plaats van kerstkaarten te versturen besloot Airquality Group vorig jaar om het budget dat ze hier normaal aan besteedden aan een goed doel te schenken. De keuze viel op Apopo, een non-profit organisatie die Afrikaanse reuzenhamsterratten traint om landmijnen en TBC op te sporen.

Onze landmijn-detectie ratten
Ondertussen hebben onze HeroRatten Airquality en Proqitchen hun roeping gevonden. Beide zijn in opleiding om landmijn detectie ratten te worden. De opleiding verloopt in verschillende fases. Op dit moment zijn ze bezig met het leren herkennen van de geur van TNT, zo kunnen ze later aan hun begeleiders aangeven als er ergens verborgen explosieven liggen.

Resultaten APOPO-team maken een wereld van verschil voor lokale gemeenschappen
Er zijn APOPO programma’s actief in in Mozambique, Angola en Cambodja. Airquality en Proqitchen zullen in een van deze landen ingezet worden en meehelpen met het team dat al meer dan 25 miljoen m² grond aan de lokale gemeenschappen heeft kunnen teruggeven. De ratten hebben tot hier toe al meer dan 68.000 landmijnen, handvuurwapens en munitie opgespoord.

Reacties zijn gesloten.